Saturday, October 30, 2010

PIZZA

 2 CWN TEPUNG GNDUM/ROTI
* 1/2 PEKET MAURIPAN/YIS KERING
* 1 SDU MKN GULA
* SEDIKIT MINYAK ZAITUN/MASAKBHN2 BERTANDA
* CAMPURKN N BIAR SEKETIKA HINGGA BERBUIH BERSAMA 1/2 CWN AIR SUAM..
SEDKIT GRAM

cara buat :
 MASUKKN GRM+TEPUNG + BHAN *
x pyah uli..bancuh sumer bhn diatas seperti bancuhan nk buat cekodok ikan bilis tu..BIARKAN 1/2 JAM/HINGGA DOH NAIK 2 X GANDA..ratakan ats dulang pembakar yg dsapu minyk & ltak topping mcm kt atas..biakan dlm 15 mnit bru bkar..

Topping piza :
 tumis bwg besar,putih- wangi: masukkan dging/ayam cincg..ltak serbuk lada putih sket,gram n masak-kering.. pastikan ltak prego/tomato paste atas doh dlu..ltak daging td,sosej,capsicum,bwang n serbuk oregano..last sx mozarella.. bleh jgak ganti ngn inti tuna,serunding,sambal bilis punn. .. kita yg buat dia..hi hi hi.. sosej pun bleh gnti ngan beb0la daging,ayam.ktam dll jga..BKAR SHU 190 SLMA 20 M. LTAK DTGH2 OVEN

No comments:

Post a Comment